banner_620x360_10-2

Istunnot

EYP Finland edistää nuorten Eurooppa-tuntemusta Suomessa monin tavoin. Istunnot ovat Euroopan nuorten parlamentin päätapahtumia. Järjestämme vuosittain neljä alueellista istuntoa ja yhden kansallisen istunnon. Tavallisin ja helpoin tapa lähteä mukaan EYP-toimintaan on osallistuminen alueelliseen istuntoon.

Istuntoihin ilmoittautudaan täältä. Istuntoon voi osallistua yksittäisenä delegaattina tai yhdessä koulun delegaation kanssa. Opettajana voit ilmoittaa vähintään neljän opiskelijan mukaan delegaationa täältä. EYP Finlandin kautta on myös mahdollista osallistua istuntoihin ulkomailla.

Voit kutsua meidät vierailulle koulullesi kertomaan lisää istunnoista, lisätietoa EU-tietoisku kohdassa.

kuvapeli

EU-parlamenttisimulaatiot kouluryhmille

Nuorten Eurooppa -hankkeessa kannustetaan nuoria keskustelemaan sekä ottamaan kantaa ajankohtaisiin EU-asioihin. Nuorten Eurooppa -hanke on Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimiston hanke, jonka käytännön toteutuksesta EYP Finland vastaa.

Koululla järjestettävän infopäivän aikana tutustutaan Euroopan parlamentin toimintaan niin esitelmän kuin toiminnallisen parlamenttisimulaation avulla, jonka aikana nuoret pääsevät hyppäämään meppien saappaisiin ja tekemään päätöksiä ajankohtaisista EU-asioista. Vierailut ovat kouluille maksuttomia!

teaser_370x250px_8

EU-tietoisku

Mistä asioista Euroopan Parlamentissa päätetään? Miten lopputulokseen päästään? Miksi kansalaisten aktiivisuus yhteiskunnallisissa kysymyksissä on tärkeää? Miten EU vaikuttaa Suomen politiikkaan ja yhteiskuntaan? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin pureudumme Euroopan nuorten parlamentin istunnoissa, joihin etsimme jatkuvasti uusia osallistujia toisen asteen opiskelijoiden ja 15-22-vuotiaiden nuorten joukosta.

Järjestämme keväisin ja syksyisin koulukiertueen, jossa kerromme nuorille Euroopan Unionista ja EYP Finlandin tapahtumista. Kierrämme pääasiassa toisen asteen oppilaitoksia ja esityksemme sopii erinomaisesti esimerkiksi yhteiskuntaopin ja opinto-ohjaajan tunnille, mutta se voidaan halutessa järjestää myös koko koululle. Vuonna 2022 toteutamme vierailuja paikan päällä ja etäyhteyksin.