Tietoa meistä

Euroopan nuorten parlamentti Suomessa (EYP Finland) on puolueeton ja koulutuksellinen nuorisojärjestö. Missiomme on inspiroida ja vahvistaa nuorten eurooppalaisten mahdollisuuksia tulla avoimiksi ja aktiiviksi kansalaisiksi.

Kaikki EYP Finlandin tapahtumat ovat järjestetty nuorilta nuorille. Päätapahtumamme, joita kutsutaan istunnoiksi, simuloivat Euroopan parlamentin toimintaa, antaen nuorten ilmaista mielipiteensä. EYP Finland on osa kansainvälistä EYP-verkostoa, joka ulottuu 40 maahan.

Löydät alta tietoa EYP Finlandista ja sen paikallisjärjestöistä sekä kansainvälisestä EYP-verkostosta.

EYP Finland lukuina

world
28
Osallistujia eri maista

EYP Finlandin tapahtumissa on vuosittain osallistujia 28 eri maasta

person
245
Aktiivista vapaaehtoisia

EYP Finlandin toimintaa on toteuttamassa 245 vapaaehtoista nuorta

education
94
Oppilaitosta mukana

EYP Finlandin toiminnassa on vuosittain mukana lähes 100 toisen asteen oppilaitosta ympäri Suomea

teaser_370x250px_13

EYP Finland

EYP Finlandin tavoitteena on lisätä nuorten tietoisuutta Euroopasta ja tarjota mahdollisuuksia omien taitojen kehittämiseen.

Me pyrimme tapahtumiemme kautta tarjoamaan nuorille mahdollisuuden keskustella yhteiskunnallisista aiheista. Suurimpiin hankkeisiin kuuluvat Eurooppalainen kansalaisuutesi -hanke, jossa sadat nuoret kokoontuvat alueellisiin istuntoihin, sekä Nuorten Eurooppa -hanke, jossa järjestetään lyhyempiä parlamenttisimulaatioita oppilaitoksissa.

EYP Finland tekee yhteistyötä muun muassa ministeriöiden, muiden suomalaisten nuorisojärjestöjen sekä muun EYP-verkoston kanssa tavoitteidensa toteuttamiseksi.

Hallitus
matti.jpg
Matti Lötjönen

President

henri.jpg
Henri Haapanala

Vice President for Finance and Fundraising

ida.jpg
Ida Eerola

Vice President for International and Academic Affairs

amir.jpg
Amir Abdelamir

Secretary and Board Member for Regional Session Coordination

venla.jpg
Venla Ala-Rämi

Board Member for Public Relations and Communication

ville.jpg
Ville Jaara

Board Member for Internal Affairs

yannika.jpg
Yannika Rönnqvist

Board Member for National Session Coordination

Voit ottaa yhteyttä hallitukseen sähköpostilla: hallitus@eypfinland.org tai etunimi.sukunimi@eypfinland.org.

Työntekijät
20180918_225922-e1566151507587.jpg
Sinituuli Suominen

Secretary General

hero_2000x400_18

Istunnot

Istunnot ovat muutaman päivän kestäviä EYP Finlandin päätapahtumia, jotka jäljittelevät Euroopan parlamentin toimintaa. Istunnot kokoavat satoja noin 15-22-vuotiaita nuoria yhteen paikkaan keskustelemaan ja väittelemään yhteiskunnan ajankohtaisista aiheista.

Istunnoissa pääset keskustelemaan valitsemastasi aiheesta pienryhmässä ja muodostamaan ratkaisuista päätöslauselman, josta väitellään sekä äänestetään istunnon huipentavassa yleiskokouksessa. Istunnossa opit tärkeitä yhteistyö- ja neuvottelutaitoja sekä laajennat kielitaitoasi, tutustuen samalla uusiin ihmisiin.

teaser_370x250px_3

Kansainvälinen EYP

BNC eli Board of National Committees on päätöksentekoelin, joka koostuu kansallisista komiteoista, kuten EYP Finlandista. Se kokoontuu kahdesti vuodessa Berliinissä päättämään EYP:n linjauksista kansainvälisellä tasolla.

BNC-kokouksen osallistujat edustavat oman kansallisen komiteansa kantaa. Muulloin BNC-keskustelua käydään muun muassa sähköpostinlistan kautta. BNC Board, jonka kansalliset komiteat valitsevat vuosittain, hallinnoi ja johtaa BNC:n toimintaa.

Kansainvälisellä tasolla EYP:tä johtaa usean maan jäsenistä koostuva GB eli Governing Body. Yhden GB:n jäsenen kausi kestää kaksi vuotta.

Governing Body -vaalit järjestetään joka vuosi, ja EYP:n aktiiviset jäsenet saavat äänestää vaaleissa. Joka vuosi Governing Bodyssa puolet ovat sinä vuonna valittuja ja puolet jo edellisenä vuotena GB:ssä työskennelleitä jäseniä.

Kansainvälinen toimisto eli International Office koordinoi ja tukee koko EYP-verkoston toimintaa Berliinin toimistolta käsin. Kansainvälinen toimisto toimii Schwarzkopf-säätiön alla.

Toimiston henkilökunta muun muassa tukee kansainvälisten istuntojen järjestämistä, tekee varainkeruuta ja auttaa kansallisia komiteoita toiminnassaan. Kansainvälisen toimiston työntekijät koostuvat toiminnanjohtajasta, projektipäälliköistä, harjoittelijoista ja avustajista.

Kansainväliset istunnot ovat EYP-verkoston lippulaivatapahtumia ja niitä järjestetään kolmesti vuodessa. Kansainvälisissä istunnoissa on noin 300 osallistujaa ja ne ovat pitkiä, noin yhdeksän päivän tapahtumia. Kansainvälisiä istuntoja on järjestetty jo yli 80 kertaa vuodesta 1988 lähtien.

Jokainen kansallinen komitea voi lähettää delegaation kansainväliseen istuntoon. EYP Finland valitsee delegaatiot kansainvälisiin istuntoihin vuosittaisesta kansallisesta istunnostaan sekä täyttää yksittäisiä paikkoja villikortti-haulla.

teaser_370x250px_1-2

Paikallisjärjestöt

EYP Finlandin viisi paikallisjärjestöä järjestävät toimintaa ympäri Suomea. Paikallisjärjestöjen rentoihin ja vapaamuotoisiin tapahtumiin on helppo lähteä mukaan ja saada uusia EYP-kavereita. Löydä sinua lähin paikallisjärjestö ja tarkasta tulevat tapahtumat!

Liity Euroopan nuorten parlamenttiin

Kuulostaako toimintamme mielenkiintoiselta?
Halauatko tietää lisää miksi liittyä?
Voit liittyä jäseneksi helposti!

Lue lisää ja liity