fbpx

Ensimmäinen viikko EYP Finlandilla

By Matti Lötjönen • 9 kesäkuun, 2017

Ensimmäinen viikko alkoi mielenkiintoisella tavalla, ja itse asiassa sain tutustua tähän organisaatioon tarkemmin. Ensin mietin “mikä tää on” hakiessani tähän työhön. En tiennyt paljon EYP Finlandista, mutta kun tutustuin EYP Finlandin kotisivuille ja sain tietää heidän toiminnoista paremmin.EYP Finlandin tavoite on saada nuorten ääntä kuuluviin ja järjestää kivoja tapahtumia, missä halutaan saada nuorten mielipiteet esille. Päätin, että oli aika hakea tähän työhön!

Aloitin ensimmäisenä päivänä askartelemalla onnittelukortteja uusille ylioppilaille, mikä oli minun mielestä kivointa. Sain tutustua EYP Finlandin toimintoihin tarkemmin ja tutustua muihin ihmisiin. Tähän saakka minulla on aina ollut hauskaa, ja työ on ollut edelleenkin kiinnostava.

Minun työtehtäviini kuului esim. sosiaaliseen mediaan postaus, tavaroiden järjestely ja perus toimistotöitä hiottiin tämän koko viikon aikana.

Sain osallistua eduskunnan vapaaehtoistoiminnan tukiryhmän aamukahvitilaisuuteen. Tämän kokemuksen avulla sain käsitystä erilaisista asioista, mitä välttämättä ei tullut ajatelleeksi. Huomasin, että meidän oma yhteisö on myös uhassa nuoriso puutteesta. Näköjään näihin tapahtumiin osallistuu vain aikuisia eikä löydy yhtään nuoria paikan päällä. Olin paikalla ainoa nuori. Tilanne on aika vakava, koska he ovat ne ihmiset, jotka tulevat päättää meidän nuorten omasta tulevaisuudesta.

Tämä ensimmäinen viikko on ollut tähän asti vielä kiva ja odotan innoillani ensi viikon ohjelmaa. Suositten myös kaikille nuorille osallistumista erilaisiin tapahtumiin ja kannustavan muita läheisiä mukaan. Tiedän, että kuulostaa tylsältä mutta voit vaikka löytää aiheen, joka kiinnostaa juuri sinua eniten.

Toivotan kaikille hyvää viikonloppua ja aurinkoista kesää!

Kesätyöntekijä Ruwejda 15v.