Kahvitauko MEP Sirpa Pietkäisen kanssa: ilmastonmuutos ja konfliktit

Kaupunki: Verkkotapahtuma
Päivämäärät: 11.09 - 11.09.2020

Ilmastonmuutos uhkaa yhteiskuntien vakautta ja turvallisuutta monin eri tavoin. Nuorista 67 % ilmoitti vuoden 2018 nuorisobarometrissa kokevansa turvattomuuta tai epävarmuutta ilmastonmuutoksesta. Elokuussa 2020 Turussa järjestetyn Nuorten EU-huippukokouksen julkilausumassa tuotiin esiin, että ilmastonmuutos koskettaa nykyisiä ja tulevia sukupolvia myös Euroopassa esimerkiksi sään ääri-ilmiöiden lisääntymisen ja luonnon monimuotoisuuden vähentymisen kautta. Muuttuva ilmasto iskee kipeimmin juuri niihi maihin, jotka ovat jo alttiimpia konflikteille. Toimia tarvitaan välittömästi.

Miten Euroopan unioni voi ehkäistä ilmastonmuutosta ja siihen liittyviä turvallisuusuhkia? Miten heikoimmaissa asemassa olevat valtiot sopeutuvat ilmastonmuutoksen vaikutuksiin? Entä mitä nuoret oikein voivat tehdä ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi?

Istuudu mukavasti kahvikupin ääreen ja tule mukaan oppimaan, keskustelemaan ja kuulemaan MEP Sirpa Pietikäisen ajatuksia aiheesta rennoissa merkeissä perjantaina 11.9. klo 16.30-17.30 Suomen aikaa. Verkkotapahtuma järjestetään osana valtakunnallista Nuorisotyön viikkoa.

Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille. Ilmoittauduthan mukaan viimeistään kahta tuntia ennen tapahtumaa tämän linkin kauttaniin saat osallistumislinkin sähköpostitse.

Heräsikö kysymyksiä? Ole meihin rohkeasti yhteydessä sähköpostitse (info@eypfinland.org) tai puhelimitse numeroon +358 44 970 7743.