EYP Finland etsii EU-lähettiläitä eri puolilta Suomea Nuorten Eurooppa -hankkeeseen!

22.12.2021

Innostutko EU-aiheista? Haluatko olla mukana lisäämässä nuorten tietoutta Euroopan Unionista? Pidätkö uuden oppimisesta?

Jos vastasit yhteenkään kysymykseen kyllä, hae EYP Finlandille EU-lähettilääksi!

EU-lähettiläät toimivat keväällä 2022 parlamenttisimulaatioiden ohjaajina toisen asteen oppilaitoksissa ympäri Suomen. Nuorten Eurooppa -hankkeen tavoitteena on tuoda EU-päätöksentekoa lähemmäksi nuoria sekä tutustuttaa nuoria EU:n ajankohtaisiin aiheisiin osallistavalla tavalla. Simulaatioiden aikana käsitellään EU-päätöksentekoa, sen toimielimiä sekä käytännön toimintaa. EU-lähettiläänä tarvitset siis perustiedot EU:sta, kiinnostusta yhteiskunnallisiin asioihin sekä intoa nuorten kanssa työskentelyyn! Aikaisempi kokemus nuorten ryhmien ohjaamisesta katsotaan eduksi.

Simulaatioiden ohjaamisesta maksetaan 15€/tunti, ja matkakulut korvataan. Huomaathan, että vierailut toteutetaan arkipäivisin kouluaikaan. EU-lähettiläänä pääset kuitenkin itse vaikuttamaan työaikoihisi, joten työ sopii hyvin esimerkiksi opiskelijalle. Toivomme, että pystyt sitoutumaan ohjaamaan 1-2 vierailua kuukaudessa tammikuusta toukokuuhun. Simulaatiot ovat kestoltaan oppitunnin mittaisia (noin 75-90 min), ja ne pyritään toteuttamaan kunkin lähettilään lähialueella. Työ voi myös sisältää matkustamista Suomessa kiinnostuksesi mukaan.

Nuorten Eurooppa -hanke on Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimiston rahoittama, ja sen käytännön toteutuksesta vastaa EYP Finland. EYP Finland ry on koulutuksellinen ja puolueeton nuorisojärjestö. Missiomme on inspiroida ja vahvistaa nuorten eurooppalaisten mahdollisuuksia tulla avoimiksi ja aktiivisiksi kansalaisiksi. 

EU-lähettiläänä toimiminen edellyttää osallistumista etäyhteyksin järjestettävään palkalliseen koulutukseen 18.1. noin klo 15-19. EU-lähettiläät saavat valmiit materiaalit ja koulutuksen simulaatioiden ohjaamiseen. Lähettiläiden tukena toimii hankkeen projektikoordinaattori Lotta-Maria Tolvanen. 

CV sekä lyhyt kuvaus siitä, miksi juuri Sinä olisit loistava lähettiläs pyydetään lähettämään 2.1.2022 mennessä sähköpostilla rekry@eypfinland.org. Merkitsethän kuvaukseen, millä alueella ja millä kielillä (suomi, ruotsi, englanti) pystyt tekemään kouluvierailuja. Haastattelut järjestetään etäyhteyksin 5.1.2022.

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Toteutamme rekrytoinnissamme positiivisen erityiskohtelun periaatetta. Positiivista erityiskohtelua sovelletaan silloin, kun hakijoina on yhtä päteviä tai vain vähäisessä määrin ansioiltaan toisistaan poikkeavia, joista toinen edustaa syrjinnän vaarassa olevaa ryhmää.

Lisätietoja tehtävästä antaa yhdistyksen pääsihteeri Pieta Salonen sähköpostitse: pieta.salonen@eypfinland.org tai puhelimitse ti 28.12. klo 12-16: 044 970 7743