EYP Finland hakee EU-lähettiläitä eri puolilta Suomea Nuorten Eurooppa -hankkeeseen

29.12.2023

EYP Finland hakee EU-lähettiläitä eri puolilta Suomea Nuorten Eurooppa -hankkeeseen

Innostutko EU-aiheista? Pidätkö nuorten kanssa työskentelystä? Hae EYP Finlandille EU-lähettilääksi!

Nuorten Eurooppa on Euroopan parlamentin Suomen yhteystoimiston rahoittama hanke, jonka käytännön toteutuksesta vastaa EYP Finland. EYP Finland ry on koulutuksellinen ja puolueeton nuorisojärjestö, jonka tavoitteena on inspiroida ja vahvistaa nuorten eurooppalaisten mahdollisuuksia tulla avoimiksi ja aktiivisiksi kansalaisiksi. 

EU-lähettiläät toimivat keväällä 2024 Euroopan parlamentti -simulaatioiden ohjaajina toisen asteen oppilaitoksissa ympäri Suomen. Nuorten Eurooppa -hankkeen tavoitteena on tuoda EU-päätöksentekoa lähemmäksi nuoria sekä tutustuttaa heidät EU:n ajankohtaisiin aiheisiin osallistavalla tavalla. Hankkeessa painotetaan ensi vuonna erityisesti kesäkuussa 2024 järjestettäviä EU-vaaleja. Simulaatioiden aikana käsitellään EU-päätöksentekoa, sen toimielimiä sekä käytännön toimintaa.

Simulaatioiden ohjaamisesta maksetaan 15€/tunti, ja matkakulut korvataan. Huomaathan, että vierailut toteutetaan arkipäivisin kouluaikaan. EU-lähettiläänä pääset kuitenkin itse vaikuttamaan työaikoihisi, joten työ sopii hyvin esimerkiksi opiskelijalle. Toivomme, että pystyt sitoutumaan ohjaamaan 1-2 vierailua kuukaudessa tammikuusta kesäkuuhun. Simulaatiot ovat kestoltaan oppitunnin mittaisia (noin 75-90 min) ja ne pyritään toteuttamaan kunkin lähettilään lähialueella. Työ voi myös sisältää matkustamista Suomessa kiinnostuksesi mukaan. Lisäksi vierailuita voidaan toteuttaa etänä. Simulaatioita tehdään suomen-, ruotsin ja englanninkielisille ryhmille.

Odotamme EU-lähettiläiltä hyvää tuntemusta Euroopan unionista, kiinnostusta yhteiskunnallisiin asioihin, halua työskennellä nuorten kanssa sekä kykyä hallita omaa ajankäyttöä ja työtehtäviä. Aikaisempi kokemus nuorten ryhmien ohjaamisesta katsotaan eduksi. Tehtävä edellyttää suomenkielentaitoa, ruotsin- ja englanninkielentaito katsotaan eduksi.

Haastattelut järjestetään etäyhteyksin 15.1.2024. EU-lähettiläänä toimiminen edellyttää osallistumista tammikuussa etänä järjestettävään palkalliseen koulutukseen. EU-lähettiläät saavat valmiit materiaalit ja koulutuksen simulaatioiden ohjaamiseen. Lähettiläiden tukena toimii hankkeen projektikoordinaattori Sofia Olin.

Lähetä meille ansioluettelo sekä hakemus 11.1.2024 mennessä sähköpostilla rekry@eypfinland.org. Merkitsethän hakemukseen millä alueella ja millä kielillä (suomi, ruotsi, englanti) pystyt tekemään kouluvierailuja sekä pystytkö osallistumaan  haastatteluun 15.1.2024 klo 10-18 välillä.

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Toteutamme rekrytoinnissamme positiivisen erityiskohtelun periaatetta. Positiivista erityiskohtelua sovelletaan silloin, kun hakijoina on yhtä päteviä tai vain vähäisessä määrin ansioiltaan toisistaan poikkeavia, joista toinen edustaa syrjinnän vaarassa olevaa ryhmää.

Lisätietoja tehtävästä antaa projektikoordinaattori Sofia Olin sähköpostitse rekry@eypfinland.org tai puhelimitse ma 8.1.2024 klo 10-16: 045 78 360 998.