EYP Finland hakee EU-lähettiläitä eri puolilta Suomea Nuorten Eurooppa -hankkeeseen

28.12.2022

EYP Finland hakee EU-lähettiläitä eri puolilta Suomea Nuorten Eurooppa -hankkeeseen

Innostutko EU-aiheista? Pidätkö nuorten kanssa työskentelystä? Hae EYP Finlandille EU-lähettilääksi!

Nuorten Eurooppa on Euroopan parlamentin Suomen yhteystoimiston rahoittama hanke, jonka käytännön toteutuksesta vastaa EYP Finland. EYP Finland ry on koulutuksellinen ja puolueeton nuorisojärjestö, jonka tavoitteena on inspiroida ja vahvistaa nuorten eurooppalaisten mahdollisuuksia tulla avoimiksi ja aktiivisiksi kansalaisiksi. 

EU-lähettiläät toimivat keväällä 2023 Euroopan parlamentti -simulaatioiden ohjaajina toisen asteen oppilaitoksissa ympäri Suomen. Nuorten Eurooppa -hankkeen tavoitteena on tuoda EU-päätöksentekoa lähemmäksi nuoria sekä tutustuttaa heidät EU:n ajankohtaisiin aiheisiin osallistavalla tavalla. Simulaatioiden aikana käsitellään EU-päätöksentekoa, sen toimielimiä sekä käytännön toimintaa.

Simulaatioiden ohjaamisesta maksetaan 15€/tunti, ja matkakulut korvataan. Huomaathan, että vierailut toteutetaan arkipäivisin kouluaikaan. EU-lähettiläänä pääset kuitenkin itse vaikuttamaan työaikoihisi, joten työ sopii hyvin esimerkiksi opiskelijalle. Toivomme, että pystyt sitoutumaan ohjaamaan 1-2 vierailua kuukaudessa tammikuusta kesäkuuhun. Simulaatiot ovat kestoltaan oppitunnin mittaisia (noin 75-90 min), ja ne pyritään toteuttamaan kunkin lähettilään lähialueella. Työ voi myös sisältää matkustamista Suomessa kiinnostuksesi mukaan. Lisäksi vierailuita voidaan toteuttaa etänä. Simulaatioita tehdään suomen-, ruotsin ja englanninkielisille ryhmille.

Odotamme EU-lähettiläiltä hyvää tuntemusta Euroopan unionista, kiinnostusta yhteiskunnallisiin asioihin, halua työskennellä nuorten kanssa sekä kykyä hallita omaa ajankäyttöä ja työtehtäviä. Aikaisempi kokemus nuorten ryhmien ohjaamisesta katsotaan eduksi. Tehtävä edellyttää suomenkielentaitoa, ruotsin- ja englanninkielentaito katsotaan eduksi.

Haastattelut järjestetään etäyhteyksin 12.1.2023. EU-lähettiläänä toimiminen edellyttää osallistumista vain etänä järjestettävään palkalliseen koulutukseen 19.1.2023 klo 14-18 (muokattu: koulutuksen paikka vain etäkoulutukseksi ja aika aikaistunut klo 15:stä 14:ksi). EU-lähettiläät saavat valmiit materiaalit ja koulutuksen simulaatioiden ohjaamiseen. Lähettiläiden tukena toimii hankkeen projektikoordinaattori Saara Moisio.

Lähetä meille ansioluettelo sekä hakemus 10.1.2023 mennessä sähköpostilla rekry@eypfinland.org. Merkitsethän hakemukseen, millä alueella ja millä kielillä (suomi, ruotsi, englanti) pystyt tekemään kouluvierailuja, sekä pystytkö osallistumaan haastatteluihin 12.1.2023 klo 10-18 välillä ja koulutuspäivään 19.1.2023 klo 14-18.

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Toteutamme rekrytoinnissamme positiivisen erityiskohtelun periaatetta. Positiivista erityiskohtelua sovelletaan silloin, kun hakijoina on yhtä päteviä tai vain vähäisessä määrin ansioiltaan toisistaan poikkeavia, joista toinen edustaa syrjinnän vaarassa olevaa ryhmää.

Lisätietoja tehtävästä antavat pääsihteeri Tuomas Karvonen ja projektikoordinaattori Saara Moisio sähköpostitse rekry@eypfinland.org  tai puhelimitse ke 4.1.2023. klo 10-16: 045 78 360 998.