Ninni Issakainen projektikoordinaattoriksi FACT-hankkeeseen

28.09.2023

EYP Finlandin projektikoordinaattorina FACT-hankkeessa on aloittanut Ninni Issakainen.

Issakainen on koulutukseltaan humanististen tieteiden kandidaatti. Hän on toiminut aktiivisesti EYP:ssa usean vuoden ajan. Projektikoordinaattorina Issakainen työskentelee Foster Awareness on the relevance of Checking the Truth (FACT) -hankkeessa, jonka tavoitteena on lisätä kansalaisten kykyä tunnistaa disinformaatiota, edistää faktantarkistusosaamista ja kampanjoida äänestysaktiivisuuden lisäämiseksi Euroopan parlamentin vaaleissa 2024. 

”Erityisesti eurovaalien lähestyessä on tärkeää, että EU-keskustelu on saavutettavaa ja totuudenmukaista. Sen takia onkin ilo päästä edistämään tätä hankkeen muodossa ja työskentelemään EYP:n huikeiden vapaaehtoisten kanssa”, kommentoi Ninni Issakainen

FACT-hankkeessa koulutetaan nuoria faktantarkistajia, jotka puolestaan ohjaavat ja kouluttavat yli 55-vuotiaita aiheesta muun muassa kampanjoiden avulla. Mukana on yhdeksän partneria eri Euroopan maista. Projekti toteutetaan EU:n CERV-rahoitusohjelman avulla. Hankkeen myötä useampi henkilö oppii faktantarkistukseen liittyviä taitoja, lisää tietoisuuttaan ilmiöstä ja digitaalinen informaatiolukutaito ymmärretään aiempaa paremmin kansalaistaitona. Projektikoordinaattorina Issakainen vastaa hankkeen toteutuksesta, seurannasta, raportoinnista ja taloudesta.

”Ninni nousi hakijoiden joukosta esiin erityisesti vahvalla viestintäosaamisellaan ja vankalla kokemuksellaan EYP:stä. Olemme onnekkaita saadessamme Ninnin johtamaan äärimmäisen merkittävää projektiamme”, iloitsee EYP Finlandin pääsihteeri Tuomas Karvonen.

Lisätiedot:

Ninni Issakainen
ninni.issakainen@eypfinland.org

Tuomas Karvonen
tuomas.karvonen@eypfinland.org
+358 44 970 7743