Sofia Olin korkeakouluharjoittelijaksi EYP Finlandille

17.08.2023

EYP Finlandin korkeakouluharjoittelijana on aloittanut Sofia Olin.

Olin opiskelee valtio-oppia Turun yliopistossa ja on kiinnostunut erityisesti EU-asioista sekä tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyvistä kysymyksistä. Korkeakouluharjoittelijana hän työskentelee EYP Finlandin Eurooppalainen kansalaisuutesi -hankkeessa 6.12.2023 saakka. Olinin työtehtävät sisältävät monipuolisesti muun muassa yhteydenpitoa oppilaitoksiin, kouluvierailujen koordinointia ja toteutusta, raportointia sekä viestinnällisiä tehtäviä. 

“Harjoittelulta odotan oppivani uutta etenkin nuorisoalan järjestötoiminnasta ja hanketyöskentelystä. Mukava olla osa nuoria inspiroivaa ja heidän kansainvälistymistään edistävää yhteisöä!” kommentoi Sofia Olin.

EYP Finlandin Eurooppalainen kansalaisuutesi -hankkeen tavoitteena on aktivoida ja innostaa nuoria yhteiskunnallisiksi ajattelijoiksi sekä lisätä heidän tietoisuuttaan omista vaikutusmahdollisuuksistaan eurooppalaisina kansalaisina. Hanke koostuu alueellisista suurtapahtumista (alueellisista istunnoista) ja valtakunnallisesta koulukiertueesta. Nuoret keskustelevat kolmipäiväisissä alueellisissa istunnoissa työryhmissä, jotka noudattelevat Euroopan parlamentin valiokuntajakoa ja toimintamalleja. Hankkeeseen kuuluvalla koulukiertueella esitellään hanketta, ajankohtaisia eurooppalaisia aiheita ja EYP Finlandin toimintaa. Tavoitteena on välittää ajankohtaista EU-tietoa, rohkaista nuoria ottamaan osaa keskusteluun eurooppalaisista teemoista ja saada osallistujia tuleviin alueellisiin istuntoihin. Koulukiertäjät ovat nuoria vapaaehtoisia, joilla on omakohtaista kokemusta aktiivisesta kansalaisuudesta muun muassa EYP-toiminnan kautta sekä laajat valmiudet alustaa eurooppalaisia teemoja koskevaa keskustelua nuoriin vetoavalla tavalla.

“Runsaasta hakijajoukosta Sofia erottui vahvalla motivaatiollaan, innostavalla asenteellaan ja aiemmalla kokemuksellaan järjestöalasta. Hänen valmiutensa tarttua uusiin haasteisiin on erinomainen. Mahtavaa saada Sofia mukaan EYP Finlandin tiimiin!” sanoo EYP Finlandin pääsihteeri Tuomas Karvonen.

Lisätiedot:

Sofia Olin
sofia.olin@eypfinland.org
+358 45 783 609 98

Tuomas Karvonen
tuomas.karvonen@eypfinland.org
+358 44 970 7743