Tunne Eurooppa -peli tutustuttaa laaja-alaisesti Eurooppaan ja Euroopan unioniin

13.09.2019

Syksyn kiinnostavin pelihanke on täällä! Tunne Eurooppa -pelissä tutustutaan yhdessä tutkien ja pohtien Euroopan unionin päätöksentekoon, euroon sekä EU:n arvoihin ja perusperiaatteisiin. Pelin aikana selviää muun muassa se, miten EU näkyy nuorten arjessa, kuinka EU on saanut alkunsa ja miten Euroopan parlamentin ryhmät muodostuvat.

Hanke on toteutettu yhdessä Nuorten Akatemian kanssa. ”On ollut kiinnostavaa kehittää peliä yhdessä Nuorten Akatemian ja Euroopan nuorten parlamentin aktiivien kanssa. Työn tuloksena on syntynyt osallistava mobiilipeli, jonka avulla EU:n toimintaperiaatteet tuodaan nuorille tutuksi uudella ja innostavalla tavalla”, kertoo Euroopan nuorten parlamentin pääsihteeri Sinituuli Suominen.

”Globaalikasvatusteemoja meillä on käsitelty aikaisemminkin, mutta on ollut mielenkiintoista saada tehdä hanketta, joka keskittyy vain Eurooppaan ja EU:n päätöksentekoon. Innolla odotan, kuinka uusi peli otetaan kouluissa vastaan”, kertoo Nuorten Akatemian kehittämispäällikkö Niina Salmi.

Tunne Eurooppa -peli on suunnattu yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille. Peliä pelataan muutaman hengen joukkueissa puhelimilla tai tableteilla opettajan vetämänä. Pelitunnukset voi tilata Nuorten Akatemialta.

Pelistä on saatavilla myös kouluvierailijan vetämiä pelivierailuja, jotka tilataan EYP:ltä. Vierailuja tehdään erityisesti pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa, Jyväskylässä, Lahdessa, Oulussa, Lappeenrannassa sekä Pohjois- ja Etelä-Savossa.

Hankkeen rahoitus on saatu Eurooppatiedotukselta.